5 x trends die je niet mag missen dit najaar!

19 augustus - Wendy
Trends FW16

Daar waar wij in de maanden augustus en september zo nu en dan nog mogen genieten van een heerlijke zomerdag, zijn wij ons er uiteraard stiekem van bewust dat de herfst weer in aantocht is. Terwijl we genieten van de zomerzon alsof iedere dag de laatste kan zijn, zijn wij in ons achterhoofd al druk bezig met het samenstellen van een nieuwe, warme garderobe.
Uiteraard is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de trends die dit Fall/Winter seizoen zullen overheersen.

Hieronder zetten wij graag de belangrijkste trends voor het komende seizoen voor je op een rij:

1. Fashion meets Function
Praktische kleding met een hoog fashion gehalte domineren de collecties dit najaar. Comfortabele, stoere materialen in ontwerpen waarbij draaggemak centraal staat maar waarin ook het modische aspect niet is vergeten. De Fashion meets Function trend bevat details die zichtbaar geïnspireerd zijn door militaire kledij.

2. De tweede trend die aan bod komt is door Trendstop gedoopt tot ‘The 70’s Gentlewoman’. Deze trend richt zich op de vrouw en toont een look waarbij ontwerpen zijn geïnspireerd op herenkleding uit de jaren 70. De kleuren cognac en oranje komen veelvuldig aan bod in combinatie met diverse gebreide patronen en materialen zoals suède.

3. Minimalistic comfort is een trend waarbij gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren, ronde, oversized vormen en zachte materialen in minimalistische designs. Je zou deze trend kunnen beschrijven als veredelde huiskleding, omgetoverd in een lijn die niet zou misstaan in het huidige, veeleisende straatbeeld.

4. Wat betreft prints zijn de designers en bekende modehuizen wederom losgegaan voor het aanstaande seizoen. Denk hierbij aan Oosters geïnspireerde tekeningen, minimalistische, grafische patronen en opgeblazen, uit verhouding getrokken motieven geïnspireerd op bekende kunstenaars.

5. Denim.
Een trend die nooit is weg geweest en die ook nooit zal verdwijnen. Donkere indigo broeken met een knipoog naar de 70’s en patchwork wat ons herinnerd aan vroegere jaren. Een andere denim trend die aanhangers zal vinden deze herfst is het gebruik van spijkerstof in ontwerpen die oorspronkelijk voor andere textielsoorten bedoeld zijn. Het stugge denim materiaal wordt bijvoorbeeld verwerkt in minimalistische tops, lange rokken of pantalon model broeken.

Ben jij al bezig met het aanvullen van je garderobe voor dit najaar en wil jij de eerste zijn die de trends voor FW16/17 integreert in je persoonlijke collectie? Shop de nieuwste items bij Locals United!

Trends Fall/Winter 2016

Bron: Trendstop, Locals United