7 x slim je koffer inpakken

28 juli - Cherelle
Koffer inpakken

Eindelijk lekker op vakantie, paraderen over de boulevard, flaneren op het strand. Alle jurkjes, rokjes, shorts, flipflops en zwemkleding worden vol goede moed uit de kast gehaald, maar dan… Dan kom je erachter dat je “maar” 23 kilo de intercontinentale grens over mag nemen. What to do?

Met deze simpele tips haal je het optimale uit het aantal dat je mee mag nemen op vakantie en loop jij elke dag fashionable te shinen op je vakantiebestemming.

1. Essentiële basics
Zorg voor een goede mix aan musthave basics welke op ieder moment gedragen kunnen worden: naar het strand, bij het bezoeken van een stadje of voor een avondje uit. Denk hierbij aan items als t-shirts, jurkjes, rokjes, singlets, cardigans en shorts in het wit, zwart, donkerblauw en/of grijs.

2. Combineren als een pro
De items in je koffer moeten op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Stel dat een van de twee items van een setje vies of beschadigd is, dan is het andere item ook meteen overbodig. Ook om deze reden is reden #1 handig, want met basics kan je alle kanten op qua combineren.

3. Accessoires

Een goede manier om een relatief “saaie” outfit net dat beetje extra te geven, is door de outfit aan te vullen met leuke accessoires. Denk aan: een goed hoedje, een opvallende statement ketting of een vette zonnebril. Nog een tip: als je een hoedje meeneemt in je koffer, vul deze dan met bijvoorbeeld ondergoed of bikini’s. Op die manier deukt je hoedje niet in én bespaar je ruimte.

4. Laat thuis wat je thuis ook niet draagt
Uiteraard draag je op een zonvakantie andere items dan in ons wisselvallige kikkerlandje. Probeer toch tijdens het inpakken heel kritisch te zijn of je dat ene item echt gaat dragen. Bekijk eventueel vakantiefoto’s terug van je laatste vakantie en je ziet precies welke outfits wel een hit waren en welke absoluut niet (want die kom je niet tegen op de foto’s). Neem de hits mee en een paar nieuwe items die je hebt geshopt, maar laat de rest lekker thuis als je niet zeker bent of je het wel gaat dragen.

5. Grote wasjes, kleine wasjes
Een wasje draaien is natuurlijk wel het laatste waar je zin in hebt op vakantie. Maar stel dat je meer dan een week op vakantie gaat, dan kan een simpel handwasje ervoor zorgen dat je een outfit nog een keer kan dragen waardoor het weer ruimte bespaard in je koffer. Snel een klein wasje, even laten opdrogen in de zon en you’re good to go!

6. Research
Ga je naar een plek waar je nog niet eerder bent geweest? Doe dan van tevoren research wat de weersverwachting gaat zijn en hoe het klimaat is in die tijd van het jaar. Zo weet je nagenoeg zeker of je niet allerlei onnodige kleding meeneemt en houd je meer ruimte over voor alle leuke zomerkleding.

7. Oprollen
Toch zoveel mogelijk meenemen, maar wel ruimte besparen? Rol dan je kleding op in plaats van deze op te vouwen. Het neemt aanzienlijk minder ruimte in. Let wel op, want heb je items ertussen zitten welke snel kreuken? Dan kan je deze wel beter vouwen.

Tijd om de koffer in te pakken en van een welverdiende vakantie te gaan genieten. Enjoy!


Bron: Locals United