Amsterdam Fashion Week Locals Report

15 juli - Wendy
Fashion Week

Wereldwijd fashion minnend modepubliek heeft een roerige periode achter de rug. De grote modehoofdsteden Londen, Milaan, Parijs en New York waren in deze periode middelpunt van de aandacht met de Fashion shows Men waarbij de ene show nog extravaganter was dan de ander. De meest bijzondere creaties hebben de catwalk zoals ieder jaar wederom gepasseerd.

Amsterdam heeft vorig weekend weer van haar eigen Fashion Week mogen genieten. Bekende namen als Spijkers & Spijkers, Tony Cohen en Monique Collignon worden afgewisseld met getalenteerde nieuwkomers zoals Merel van Glabbeek en de winnaressen van Lichting Marlou Breuls en Danial Aitouganov.

Wat we voorbij hebben zien komen is een grote variatie aan collecties met inspiraties en invloeden uit de meest ondenkbare en verrassende hoeken. Zo sloot lichting winnares Marlou Breuls haar show af met een creatie bestaande uit een echt Perzisch tapijt. Een van de topstukken van Karim Adduchi bestond uit een indrukwekkend zwarte hoofdcreatie en in de show van Tony Cohen waren de gelaagde ontwerpen, transparante materialen en typerende tailleband een herkenbare rode draad door de getoonde collectie.

De gezusters Spijkers & Spijkers toonden in hun show een levendige combinatie van stoere items, zwierige jurken en bijzondere jasjes. Het gebruik van diverse unieke materialen in combinatie met tropische prints zorgde voor een verrassend geheel.

Bound showde een minimalistische collectie waarbij simpliciteit en gebruik van onconventionele materialen hand in hand gingen, Juliëtte Heijnen toonde haar werk waarbij de nadruk duidelijk ligt op het gebruik van breisels en waarbij zij haar inspiratie heeft gehaald uit een historisch verhaal omtrent vissersromantiek. Dennis Diem was te zien met zijn collectie genaamd Sweet Rebel, waarbij zijn inspiratie afkomstig was van de film ‘Cry Baby’ en waarbij de collectie uit twee duidelijke tegenhangers bestaat, namelijk een lieflijke kant en een deel met rebelse, edgy ontwerpen. Tess van Zalinge showde haar collectie geïnspireerd op traditionele klederdracht en wist met een combinatie tussen lingerie en bovenkleding een bijzondere collectie neer te zetten.

Samenvattend waren het een tal van bijzondere dagen waarin mode, creatie en bijzondere mensen samenkomen om te genieten van al dat moois wat in de show gepresenteerd is. De grote verscheidenheid aan shows heeft ons weer op een indrukwekkende manier weten te inspireren!


       www.fashionweek.nl


Bron: Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam, Locals United