AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER

4 april 2018 - Jacco

Wat je moet dragen naar een bruiloft, blijft misschien altijd wel een van de grootste lifestruggles. Tijd om dit first-world-problem op te lossen met een paar do’s en don’ts. Jij wilt natuurlijk niet die persoon zijn die over- of underdressed aan komt bij de belangrijkste dag van je beste vriend, vriendin, broer, zusje, moeder of de achterneef van je overbuurvrouw.

Hierboven staatrule number one. Draag nooit, maar dan ook nóóit, wit op een bruiloft. Jij bent immers niet diegene die gaat trouwen. Onder wit vallen ook andere wittinten als ecru, crème, ivoor of vanille.De enige reden om wél wit te dragen, is wanneer het bruidspaar een black & white themehanteert en vraagt of de gasten in het wit komen. Dan is het natuurlijk weer raar als jij in een roze outfit arriveert.

Kleuren die wel kunnen zijn goede pastelkleuren of opvallende tinten. Pas hiermee wel op dat het niet too muchwordt. Je wilt natuurlijk niet dat jouw outfit op een kermisattractie lijkt. Dus mocht jij kiezen voor een entree in een knalgele jurk, draag deze dan met schoenen in een neutrale kleur en subtiele accessoires.

We hebben ook allemaal gehoord dat zwart echt een no gois voor op een bruiloft. Hier waren we allemaal van overtuigd, totdat we zagen hoe Romee Strijd in een zwart jurkje op de bruiloft van Lily Clapse aankwam. En als zij het kan, kunnen wij het ook. Let er wel op dat het niet een begrafenis-jurkje wordt. Draag zwart met opvallende accessoires en sierraden.

Mocht je nog steeds niet weten wat jij wilt dragen of heb je niks geschikts in jouw kledingkast hebben? Bekijk ons aanbod in jurkjes, rokken of jumpsuits en stel de perfecte outfit samen!

Niet alleen voor de vrouwen zijn er regels, ook voor de mannen zijn er voorschriften. Houd je aan de gewenste dresscode. Als er een icoontje van een pak met stropdas op de uitnodiging staat, draag dan een pak met stropdas. Het liefst in een donkere kleur.

Mocht er geen dresscode zijn en is het een zomerse bruiloft met veel zon? Dan zijn lichtere tinten ook toegestaan. Denk aan een lichtblauw pak of een grijze pantalon met overhemd en een gilet.

Geen dresscode betekend niet meteen dat je een spijkerbroek en sneakers kunt gaan dragen. Dit kan wel wanneer je de locatie kent of er een bepaald thema aan de bruiloft vastzit. Wonen de bruid en bruidegom bijvoorbeeld in een boerderij en geven zij een country-inspired­ bruiloft? Dan is een spijkerbroek misschien zo slecht nog niet.

Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk eens naar deze prachtige kledingstukken en laat je inspireren!

Nu je een beetje op de hoogte bent gebracht van wat je zoal kunt dragen naar een bruiloft, ben jij helemaal weddingproofen zal jij in ieder geval niet diegene zijn die de plank volledig misslaat op de eerstvolgende bruiloft!