Crocs als High Fashion Wear?!

23 september - Wendy

Nieuwe trend: Crocs

Je kent het wel, van die trends die even bij je moeten indalen voordat je deze echt kunt waarderen. Denk bijvoorbeeld aan de plateauzolen die eens in de zoveel tijd een opmars maken, de choker, de nude look of gezondheidssandalen. Het is even wennen maar wanneer je eenmaal ziet wat je er allemaal mee kan sluit ook jij zo’n trend in je hart. Nu vragen wij ons af of dit ook zal gelden voor het volgende catwalk verschijnsel...

Tijdens Fashion Week in London zagen we tijdens de show van Christopher Kane namelijk een opmerkelijke keuze voor schoeisel waarop de modellen over de catwalk schreden. De creaties van deze gerenommeerde designer werden namelijk gestyled met Crocs(!). Jawel, je begrijpt het goed: die lelijke kunststof klompen die we al jaren massaal verafschuwen. Ieder model droeg een paar Crocs, versiert met kunstige stenen. En eerlijk toegegeven het geheel kwam (inclusief Crocs) prachtig tot zijn recht.

De meningen over deze opvallende ommekeer ten opzichte van het lelijke eendje onder de schoenen zijn nog erg verdeeld. En ondanks de indrukwekkende show van Kane weet ik persoonlijk ook nog niet helemaal wat ik met dit nieuwe verschijnsel aan moet. Angst om te vallen op onmogelijke hakken was er voor de modellen tijdens deze show in ieder geval niet bij.

Christopher Kane is in 2006 van start gegaan met zijn label nadat hij afgestudeerd was aan het Central Saint Martins College. Sinds die tijd heeft de ontwerper een merk neergezet met een sterke identiteit, een stijl die zich door de collecties en seizoenen door evolueert en enorme aanhang onder het grote publiek. Het label wordt verkocht in meer dan 30 landen wereldwijd.


Bronnen: London Fashion Week, Christopher Kane, Locals United