Dé trend anno 2016: de Flared Pants

16 februari 2016 - Wendy
Flared Jeans

Waar we de afgelopen jaren alleen maar skinny jeans hebben gezien is het nu tijd voor een nieuwe trend. Een die wij in het verleden eerder hebben gespot en die met name in de jaren 70, maar ook in de jaren 90 warm onthaald werd: de Flared pants 

De broek met de wijde pijp vindt zijn oorsprong al rond het jaar 1900. Hij werd gedragen door zeelieden en was toentertijd alles behalve een fashion item. De broek werd decennia lang gedragen door zeelieden in het leger totdat de zestiger jaren aanbraken en de jeugd de broek begon te dragen als een tegenbeweging, om zich af te zetten tegen het heersende modebeeld. De broek werd een manier voor de jeugd om zich af te zetten tegen de gevestigde orde. Men kocht deze broeken (of het materiaal hiervoor) vaak bij een legerdump waarna er naar eigen stijl flared pants en andere items van gemaakt werden. Halverwege de jaren 60 en begin jaren 70 pakten designers de toenemende (counter)trend op en de flared pants werd een booming mode item. De broek verscheen op iedere catwalk in de show van elke toonaangevende designer. Wat eens een manier was voor de jeugd om zich af te zetten tegen de gevestigde namen, werd uiteindelijk dé trend van de jaren 70. 

In de jaren 80 maakte de skinny jeans zijn comeback, maar in de jaren 90 verscheen de flared jeans wederom ten tonele, zij het wel in een vernieuwd jasje. Waar de flared pants in de jaren 60 en 70 in zijn geheel erg wijd was en de taille vaak wat hoger lag, was de vernieuwde flared jeans (ook wel de bootcut jeans genoemd) subtieler met een smalle bovenkant en een wijd uiteenlopende pijp. Ook lag de taille van deze bootcut pants zeer laag op de heupen.

Zoals we waarschijnlijk allemaal hebben kunnen waarnemen is de wijde pijp het afgelopen decennium weinig vertegenwoordigd geweest. De skinny it-jeans was enorm bepalend en kon eindeloos gecombineerd worden. 
Er werd al een paar jaar gespeculeerd dat de flared pants zijn comeback zou maken. Wanneer we de historie en de ontwikkeling van het modebeeld in de gaten houden is het ook eigelijk niet zo verrassend dat deze trend weer verschijnt. Langzaamaan hebben wij de broek de afgelopen twee jaar voorzichtig zien verschijnen in de collecties van diverse toonaangevende merken. Inmiddels mogen wij zeggen dat de flared pants zijn prominente plekje weer heeft weten te bemachtigen. Deze keer zien we een mix van de wijde, extravagante flared uit de jaren 70 en de bootcut jeans uit de jaren 90. Een grote variatie in stijl en combineren is mogelijk met deze veelzijdige trend waar wij o zo enthousiast van worden!

De flared pants kan geweldig gecombineerd worden met een goede hak of een fijne sneaker. Stijl het af met een mooie blouse of een stoer jasje en jij bent good to go! 
Online bij Locals United vindt je verschillende merken die de hernieuwde flared trend goed hebben begrepen; neem eens een kijkje in de collectie van Supertrash, Cambio, G-Star of Only. Houd ook de rest van de merken goed in de gaten!

 

Flared Jeans Outfit Inspiration

 

Flared Pants Outfit Inspiration