Denim: Our Unconditional Love

3 maart - Wendy

Denim

Wij bij Locals United hebben een onvoorwaardelijke liefde voor denim. Jeans zijn tegenwoordig de basis voor vele outfits en daarnaast is denim tijdloos. Dit immens populaire fashion item bestaat inmiddels al 170 jaar! Het is een van de weinige trends die (hopelijk) nooit uit het modebeeld verdwijnt. Kortom, we willen alles van denim weten en kwamen tot een aantal leuke ontdekkingen die we graag met je willen delen.

Oorspronkelijk werden spijkerbroeken gemaakt voor Amerikaanse goudzoekers omdat zij stevige broeken nodig hadden. Ze vielen gelijk in de smaak en tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de spijkerbroek via Amerikanen naar Europa. En vandaag de dag kunnen wij er nog steeds niet omheen. Denim is hot, tijdloos en onvervangbaar!

In de tijd van de Amerikaanse goudzoekers hadden alle spijkerbroeken een straight fit en werd er niet gedaan aan wassingen. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel variaties op jeans te vinden. Met name A-merken zijn bezig met het innoveren van technieken op denim en daarom ben je voor een goede jeans bij Locals United aan het juiste adres.

G-star en PME Legend zijn van die merken die behoorlijk bezig zijn met innovatie op het gebied van denim. Zo maakt G-star gebruik van driedimensionale denim designs, architectonische toepassingen en speciale behandelingen waarmee slijtageplekken in verschillende gradaties ontstaan. PME Legend heeft daarentegen weer een totaal verschillende inspiratiebron, namelijk cargo piloten. Voor deze piloten wilden zij broeken ontwikkelen die comfort bieden in verschillende omstandigheden. Daarom gebruiken zij technieken om de stof extra stevig te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar G-Star jeans, PME Legend jeans of een ander merk? Shop vandaag nog je nieuwe denim bij Locals UnitedBron: Locals United