Deze kleuren hangen dit najaar in de rekken!

26 augustus - Wendy

Kleurtrends

We staan weer aan de start van een nieuw seizoen! En dat betekent dat we ons druk mogen maken om de nieuwste trends die er de komende periode aankomen. Vorige week hebben we de trends op gebied van design, print en materiaal voor je onderzocht. Deze week gaan we in op de kleuren die de boventoon zullen voeren en die de collecties van de grote merken zullen domineren. De kleurtrends zullen jou dit komende seizoen zeker niet ontgaan.

Winter Blues
De kleur blauw komt niet voor het eerst voor in het fashion kleuren palette, dat is ons uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Maar wat je misschien niet wist, is dat deze kleur in ontelbaar verschillende tinten bestaat en dat er ieder jaar nieuwe kleurtonen bij komen.
De blauw tinten die dit najaar een voorsprongetje hebben op de rest zijn:
- Riverside Blue: een donkere kleur blauw met een ietwat grijze ondertoon. Omdat deze rustgevende kleurtint niet de felheid heeft zoals andere kleuren die kunnen hebben, is deze toon perfect te gebruiken als basis van je outfit.
- Airy Blue: deze meer frisse variant blauw heeft een ijsblauwe ondertoon wat zorgt voor een koele, frisse look. Airy Blue zorgt voor een duidelijk aanwezig kleurelement en maakt ieder item tot een echte eyecatcher.
- Navy Blue: diep, donkerblauw. Navy Blue brengt diepte in je outfit.
- Cobalt Blue: deze meer heldere tint blauw haalt je look op en brengt licht op een donkere najaarsdag.

Sharkskin
Het is geen verrassing dat de kleur grijs bepalend zal zijn voor een najaarscollectie. Wat echter wel verrassend is, is deze expliciete kleur grijs. Sharkskin kan zorgen voor een sportieve look maar kan tegelijkertijd perfect verwerkt worden in een sophisticated jurk. Omdat je met deze kleurtoon alle kanten op kunt, verwachten we dat het een populair en invloedrijk kleurelement zal zijn de komende periode.

Aurora Red
Yes! Deze kleur rood die door Pantone is omgedoopt tot ‘Aurora Red’ is een echte knaller! De kleur rood zorgt voor een extra dimensie en leent zich goed voor avondkleding waarin je wilt sprankelen.

Warm Taupe
Deze warme taupe kleur zal voor velen als een aangename verrassing komen. Warm Taupe is namelijk net zoals Sharkskin en Riverside perfect in een outfit te verwerken als basiskleur.

Dusty Cedar
Dusty Cedar is het best te beschrijven als een bordeaux kleur die in sommige gevallen een tint van oud-roze bevat. Het is een warme kleur, die ons doet denken aan de warme kleur van herfstbladeren.

Lush Meadow
Deze interessante naam staat voor de kleur groen en leent zich net zoals Airy Blue als echte eyecatcher. De groentint zorgt voor een stoere uitstraling en brengt zowel rust als een spannend kleurelement in je look.

Spicy Mustard
Staat voor een zekere kleur oker geel. Een spannende kleurtrend die niet voor iedereen is weggelegd. Echter zal het de look van diegenen die het kunnen dragen naar een next level tillen. Heb jij van jezelf een lekker tintje met een goede bos donker haar? Dan is een herfstitem in de kleur Spicy Mustard zeker een aanrader.

Potter’s Clay
Een cognac-kleurige tint die door Pantone ‘Potter’s Clay’ is genoemd brengt zal warmte brengen in het Fall/Winter modebeeld. De kleur komt in diverse tinten en zorgt voor een luxe beeld.

Bodacious
Een kleur paars die niet onopgemerkt zal blijven. Sprankelend, gedurfd en expressief: zo kun je de kleurtrend Bodacious het beste beschrijven.

Khaki & Olive Green
Deze beide groentinten kunnen ideaal gecombineerd worden of los van elkaar gedragen worden. Een stoere kleur die door menig designer met liefde is omarmd.

Metallic Touches
Spannende, haast futuristische outfits zijn het resultaat van het gebruik van metallic gekleurde materialen. Metallic ontwerpen zorgen voor de ultieme glamour look!

Tangerine & Coral
Een opmerkelijke keuze heeft zich voorgedaan in de ontwerpen van menig ontwerper. Tangerine & Coral zijn namelijk vrouwelijke, lichte kleuren (zalm)roze die je wellicht eerder in een zomercollectie zou verwachten. De kleurtoon is echter HOT dit najaar en zorgt voor een mooi verrassingselement.

Electric Fuchsia & Pink
De Pantone kleur Bodacious heeft twee zusjes gekregen, namelijk Electric Fuchsia & Pink. Heldere tinten, die ditmaal meer naar het felle roze neigen.

Blackest Black
De naam zegt het al, een diepe kleur zwart mag niet ontbreken dit seizoen. Hoewel de kleur zwart in het herfst/winter seizoen wellicht niet de meest verrassende keuze is, blijft de kleur zwart de toch een favoriete outfit kleur voor velen.

Sweet Lilac
Net zoals Tangerine & Coral is ook de keuze voor Sweet Lilac een verrassende, doch welkome kleurtrend. Deze kleur kan net zoals het eerdergenoemde Spicy Mustard niet door iedereen gedragen worden. Toch is het een bijzondere en mooie aanvulling voor die mensen die de kleur wel kunnen rocken.

Powdery Pastel Colors
We sluiten deze lijst af met de pastelkleuren. Wellicht ben je gewend dat deze veelal in de zomer in het modebeeld aanwezig zijn. Niets is minder waar. Pastelkleuren en hebben een zachte maar tegelijkertijd ijzige ondertoon die perfect van pas komt in een winterse outfit!

Bronnen: Locals United, Pantone, Fashionisers