Flashback: De modetrends van 2016

9 december - Lisa

Modetrends 2016

Het jaar 2016 loopt ten einde. Een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd, ook op het gebied van mode. In deze blog halen we herinneringen op door terug te blikken op de trends die we voorbij hebben zien komen in het afgelopen jaar. Enjoy!

De witte sneaker
Deze schoenentrend hebben we natuurlijk ook al in eerdere jaren voorbij zien komen, maar sinds 2016 is deze trend echt niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wit was het nieuwe zwart! Deze sneaker is werkelijk overal mee te combineren. In de zomer werden ze gedragen onder een jurkje of een kokerrok en toen de temperaturen daalden werd de witte sneaker gewoon opnieuw gedragen, maar dit keer onder een jeans met opgerolde pijpen.

Flared jeans
Jarenlang waren de spijkerbroeken allemaal erg strak. Hoe strakker hoe beter was het motto, maar dit jaar kwam daar verandering in. Langzamerhand werd de broek met de wijde pijpen opnieuw geïntroduceerd: de flared jeans. De trend kreeg geen warm welkom. Velen van ons moesten erg wennen aan de herintrede van de flared jeans, maar inmiddels zijn we helemaal gewend aan deze trend en dragen we deze met veel plezier!

Culottes
Ook de culotte maakte een einde aan de strakke spijkerbroeken. Deze wijde broek heeft vaak een lengte tot net over de knie. De culotte was razend populair in de 70s, maar heeft zich dit jaar opnieuw bewezen. De culottes werden voornamelijk gedragen in het voorjaar, maar ook in het najaar hebben we er af en toe één kunnen spotten.

Cold-shoulder
Een trend die we zeker niet kunnen weglaten uit deze lijst zijn de cold-shoulders. De tops of jurkjes met een cut-out op de schouders geven net dat kleine beetje extra aan je outfit. Deze trend kwam veel voorbij op festivals, maar ook in een chique setting kunnen de cold-shoulder items gedragen worden.

Overknee boots
De tegenhanger van de witte sneaker is de overknee boot. Ook deze trend heeft eerder de revue gepasseerd, maar pas dit jaar zijn de overknee laarzen echt doorgebroken. Deze laarzen zien we veel in combinatie met een jurkje of een strakke spijkerbroek.

Bomberjack
Het bomberjack was, en is nog steeds, een echte must-have in iedere garderobe, zowel in die van mannen als vrouwen. Deze stoere jassen houden je lekker warm deze winter. We zien de jas voorbijkomen in allerlei verschillende kleuren en materialen. Er zit voor iedereen een geschikt exemplaar tussen!

Wat was jouw favoriete trend van 2016?

 

Modetrends 2016

 

Modetrends 2016 

 

Bronnen: Locals United