Hair trends à la SS16

4 augustus - WendyHaartrends 2016

Het zomerseizoen vraagt naast een luchtige garderobe ook om een summer proof kapsel. Belangrijke factoren die meespelen in het kiezen van de juiste haardracht op het juiste moment zijn: de zon, de zee en het strand. Benieuwd wat we hiermee bedoelen? Let op!

1. De knot

Met een lekker zomers temperatuurtje is het fijn om je haar vast te dragen. Het is minder warm, zit niet in de weg en je geeft je hals de ruimte om ook van die warme zonnestralen te genieten. Draag je haar in een nonchalante knot (kan zowel hoog als laag) en je hebt er de rest van de dag geen omkijken naar. Is je haar wat droog door de zon? Niemand die het ziet ;) Deze haartrend is wellicht ontstaan uit gemak, inmiddels is de knot al tijden HOT en daar zijn wij erg blij mee!

2. De bandana
Is niet alleen geliefd om te dragen om je nek, knoop een vrolijk gekleurd sjaaltje om je messy hair en je creëert direct een lieflijke maar stoere look.

3. Double Bun
Waar we de halve bun het afgelopen jaar veelvuldig voorbij hebben zien komen is hier inmiddels een nieuwe variant op bedacht: de Double bun. Met een speels effect als resultaat is deze opvallende haarstijl een leuke nieuwe toevoeging.

4. Sleek Wetlook, volumineus of een lange bob
Ga je voor een losse coup? Ga voor een speelse zijscheiding, een Sleek wetlook, juist een volumineus kapsel of een lange bob.

4. Baby Lights & Opal Hair
Wat betreft haarkleur gaan we dit zomerseizoen weer voor lichte kleuren, babylights in wat koele tinten, balayage is nog steeds in trek maar ook felle kleuren mogen in je kapsel verwerkt worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van pastel kleuren (opal hair).

5. De hoed
Vanochtend geen tijd om je haar te wassen? Niets aan de hand! Met een mooie hoed camoufleer je jouw ongewassen lokken en kun jij geheel fashionable de straat op. Scherp zonnetje? Hier heb je met een tof hoofddeksel geen last meer van, tijd om optimaal te genieten.

6. Double Braids
We sluiten af met de knaller van dit seizoen. Dé trend waar wij dit seizoen niet omheen kunnen: de dubbele vlecht. De creaties die we voorbij zagen komen zijn ware kunstwerkjes en fantastisch om te dragen naar een festival, een dag naar je werk, of zelfs voor een uurtje bootcampen in het park. De vlechten zorgen voor een volledig gestylde look en maken het tegelijkertijd mogelijk dat je perfect de dag door komt zonder verder nog naar je kapsel te hoeven omkijken!

 


Bron: Rob Peetoom, Locals United, Outfits Hunter, Wwd, best-womens-hairstyles.com