How to wear velvet

24 november - Lisa

How to wear velvet

Het kan je haast niet ontgaan zijn: de velvet trend. Je ziet deze fluweel-achtige stof overal. In tops, tassen, broeken… zélfs schoenen worden voorzien van een fluwelen laagje. Door de luxueuze, chique uitstraling van dit materiaal is de kleding perfect voor de feestdagen. Maar vergis je niet; een velvet fashion item kan zeker ook zakelijk of casual gedragen worden. Zijn wij even blij dat deze veelzijdige trend weer in de picture is! Ben je benieuwd hoe jij de velvet trend combineert met jouw stijl? Lees dan gauw verder en laat je inspireren.

Dames met een flinke dosis lef kunnen gaan voor een volledige velvet combi. Een opvallende pantalon en blazer in velvetlook zorgen voor een stijlvolle uitstraling waarmee jij zowel op kantoor, naar een etentje of op een feestje ten tonele kunt verschijnen. Iets minder heftig is een velvet dress. Style deze af met sieraden, maar maak het niet te bont. Zeker bij de velvet trend geldt: “Less is more”. Een little velvet black dress zal je niet misstaan tussen de champagne sippende bezoekers op het feestje van het jaar op de avond van 31 december. Kies daarbij voor één statement sieraad en steel de show!

Is volledig in velvet voor jou een beetje too much? Geen nood. De trend hoeft niet aan jou voorbij te gaan. Ga voor een fluwelen top of blouse en draag deze op een stoere denim. Maak je look wederom af met een goede ketting, een armband of een catchy ring. Nog steeds te veel voor je? Laat dan velvet terugkomen in de details van je outfit. Een tasje, schoenen of een choker in deze stof geven je outfit een instant touch of glamour!

Shop en wees voorbereid op de feestdagen!

Bronnen: Locals United