In de Spotlight: De Ridder Schoenen

23 juni - Wendy
De Ridder Schoenen

Een tijdje terug hebben wij een interview gehouden met Geert de Ridder, eigenaar van De Ridder Schoenen in Noordwijk. De Ridder Schoenen is momenteel de enige winkel aangesloten bij Locals United die zich gespecialiseerd heeft in schoenen.
Omdat de uitkomst van het interview een erg leuk beeld schetst over een van onze lokale helden, leek het ons leuk om deze met jullie te delen!

Wij hebben in het verleden 3 winkels samengevoegd. Een kinderschoenenspeciaalzaak, een moderne dames- en herenschoenenzaak en een dameskleding-boutique, deze winkels vormen nu samen een zeer moderne familiezaak in het midden- en hoogsegment. Deze samengevoegde winkel is modern ingericht, ruim opgezet en uniek in z'n soort. Op het gebied van schoenen bestaat er geen familiewinkel in Nederland, die inpandig beschikt over een ruime, moderne kledingboutique voor dames.

Tegenover de hierboven beschreven winkel, hebben wij nog een schoenenzaak. In deze winkel zijn wij sterk gespecialiseerd in comfortschoenen voor zowel dames als heren. De winkels samen bieden een zeer ruim assortiment, voor een brede groep klanten, dit is dan ook onze kracht.

Beide winkels zijn ruim opgezet en sterk gespecialiseerd, hiermee kunnen wij ons duidelijk onderscheiden van kleine zelfstandigen en het grootwinkelbedrijf.

Er zijn verschillende redenen waarom wij zijn gestart met het online aanbieden van onze collectie, hieronder de drie belangrijkste: 
-   Wij wilden ons beter en vooral duidelijker presenteren in de regio. 
-   Wij wilden onze omzet vergroten en onze omzetsnelheid verhogen, waardoor wij minder schoenen zouden overhouden aan het einde van het seizoen. 
-   Iemand uit mijn omgeving deed mij inzien dat, wanneer je een bijzondere fysieke winkel hebt, je je juist online moet laten gelden, om een grotere groep mensen te bereiken en daardoor te groeien. Zijn tip heb ik opgevolgd.

Een favoriet verkoopmoment? Eén van mijn favoriete verkoopmomenten was toen ik ’s ochtends wakker werd en op m'n telefoon zag dat er die nacht 3 orders waren geplaatst, toen dacht ik: hé dat is makkelijk verkocht.. Online zijn wij dus in staat om de consument ook buiten openingstijden van dienst te zijn!

Orders handelen we zo snel mogelijk af, we controleren goed wat we opsturen en doen dat zo snel mogelijk zodat de consument haar aankoop zo snel mogelijk in huis heeft.

Inmiddels is De Ridder Schoenen al lange tijd onderdeel van het Locals United platform. Haar unieke en uitgebreide assortiment wordt zeer regelmatig aangevuld met de meest mooie en up-to-date collecties. De collectie van De Ridder Schoenen shop je hier.

De Ridder Schoenen winkel

Bron: Geert de Ridder (De Ridder Schoenen), Locals United