Life is better in red

27 september - Nikki

Deze herfst en winter kunnen wij er allemaal niet meer omheen; de trendkleur rood! Wij zien deze kleur veel en overal in terugkomen, bij zowel mannen, vrouwen als kindercollecties!

Dit najaar mag je een gehele outfit in het rood dragen of natuurlijk combineren met een wat rustigere kleur zoals grijs of een bruintint. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor rode accessoires of make-up, zodat je toch mee doet met dé trend maar het niet te aanwezig voor je is. Alles is mogelijk dit najaar! Ook alle verschillende tinten en soorten rood mogen aankomend seizoen, graag zelfs! Deze levendige trendkleur zal de donkere winterdagen wat meer opvrolijken!

Rood wordt vaak geassocieerd met liefde, passie, kracht, agressie, veeleisendheid en directheid. Dit zijn totaal verschillende en heftige gevoelens. Een fenomeen wat ook bij de rode kleur hoort is The Red Dress Effect. Dit betekend dat personen die rood dragen aantrekkelijker gevonden zullen worden.

Uit een groot onderzoek in 2008 is gebleken dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden wanneer zij iets roods dragen. Ze lieten verschillende mannen foto’s van vrouwen zien die verschillende kleuren kleding droegen. De mannen gaven duidelijk aan dat zij de vrouwen in rode kleding over het algemeen aantrekkelijker vonden. Dit onderzoek is ook andersom verricht. Vrouwen dachten dat de mannen die iets roods droegen een hogere status hadden, dan de mannen in de overige kleuren.

De rode kleuren die het dichtst bij de primaire kleur komen worden het meest gezien als aantrekkelijke en sexy kleuren. Hoe donkerder de rode kleur in je kleding, des te minder zal het Red Dress Effect worden. De roze-achtige rode kleuren komen juist weer een stuk schattiger en lieflijker over op mensen.

Hieronder hebben wij voor jou de nieuwste rode items bij elkaar gezocht, zo kan jij gaan spelen met het Red Dress Effect! ;)
Veel shopplezier...

Mannen:


Gestreept t-shirt: Armor-Lux €69,96.
Donker rode sweater: Superdry €69,95.
Fel rood vest: Ralph Lauren €139,95.
Rode sneakers: Adidas €99,95.

Vrouwen:


Rood met zwarte blouse: Aaiko €99,95.
Donker rode jurk: Object €59,99.
Fel rode coltrui: Cavallaro €99,95.
Rood tasje: Paul's Boutique €109,95.


B
ronnen: Kleur rood, Onderzoek rood, rode trendkleur, Locals United