Locals United introduceert Social Shopping

3 juni 2015 - Charlotte
Social Shopping

Locals United en Surfly introduceren het eerste echte social shopping online; een nieuwe, innovatieve manier van winkelen. Locals United - het modeplatform waar fysieke winkels zich verzamelen en online verkopen - breidt zich uit door gebruik te maken van de real-time web-share-technologie van Surfly.


Shop with friends

Met de lancering van Social Shopping binnen het platform maakt Locals United het mogelijk om een web-sessie te delen met anderen. Consumenten kunnen op deze manier gemakkelijk tegelijk winkelen op www.localsunited.nl en op hoge kwaliteit met elkaar video chatten om vanuit hun eigen huis toch samen te shoppen.

Het werkt heel eenvoudig: op www.localsunited.nl klik je op de knop “Shop with friends”. Een pop-up verschijnt waarmee je één of meerdere personen kunt uitnodigen om samen mee te shoppen. Voor het co-browsen op Locals United heb je geen plug-ins of software nodig. Alles wordt naadloos en real-time gedeeld.


De eerste reacties op Social Shopping

Binnen de testgroep van het Social Shopping zijn al veel positieve reacties gekomen. De bloggers Sophie en Merel zijn erg blij met deze nieuwe manier van online winkelen: “Als het regent kunnen wij gewoon thuis blijven en toch samen shoppen. Gezellig de webcam aan, een kopje thee erbij en samen nieuwe en leuke items bekijken. Alleen jammer dat we het niet gelijk kunnen passen haha.”

Echter is niet iedereen blij met de nieuwe feature op Locals United. Zo kregen zij een ontevreden reactie binnen van Tom. Tom genoot van de momenten van rust waarop zijn vrouw online shopte. Dit jaar tijdens de Champions League was dat echter heel anders. Hij kreeg de tablet in zijn handen gedrukt en werd opgedragen mee te kijken. Nu zijn vrouw zelfs op afstand zijn mening aan hem kon vragen had hij geen minuut rust meer. Zelfs in zijn ‘man-cave’ is hij niet meer veilig. Aan het einde van de testweek zei Tom: “Werkt prachtig, dat social shopping, maar jullie moeten dat ding dan maar wel uitschakelen tijdens het voetbal hoor jongens.”


Over Surfly

Surfly heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het delen van web-sessies. Surfly is simpel; ga naar ‘surfly.com’ vul een website in en deel deze met een ander. Surfly is snel; het werkt zonder dat er extra software gedownload hoeft te worden. Surfly is veilig; de toegankelijkheid geldt alleen voor het specifieke venster, er wordt geen toegang tot de volledig computer verleend. Surfly wordt wereldwijd gebruikt door een grote verscheidenheid aan bedrijven, van banken en verzekeraars tot auto dealers en webshops.