Onze local heroes in en rondom Den Haag

13 november 2015 – Noemi
Den Haag blue industry

Den Haag, de op twee-na-grootste gemeente van Nederland, hoofdstad van provincie Zuid-Holland én de koninklijke stad. Den Haag telt 515.880 inwoners en ligt aan de Noordzee. Vroeger werd de plaats Die Haghe of Den Hag(h)e genoemd. Het stadsbestuur heeft in de 17de eeuw ‘s-Gravenhage ingevoerd als naam, omdat het deftiger klonk. Toch is Den Haag in de volksmond blijven bestaan en sinds 1990 zijn het parlement en de overheid deze benaming ook weer gaan gebruiken. Dit voor de internationalisering van de stad en om aan te sluiten bij de buitenlandse benamingen: The Hague (Engels), La Haye (Frans), L’Aia (Italiaans), Den Haag (Duits) en La Haya (Spaans). De officiële naam blijft echter ’s-Gravenhage. Den Haag was in de 15de eeuw eigenlijk al een stad, door de snel toenemende populatie. Nu is Den Haag één van de belangrijkste steden van Nederland.

Behalve dat de Nederlandse regering, het parlement en het koninklijk huis in Den Haag gevestigd zijn, vind je hier ook een paar van onze favoriete, lokale fashionhelden!

Coats Leermode is de jassen specialist met winkels in Den Haag en Rotterdam. Originaliteit, service, kwaliteit en de mooiste merken vind je bij Coats Leermode. De filialen zijn inmiddels al 26 jaar op dezelfde locatie gevestigd. Den Haag opende zijn deuren in 1988 in de Vlamingstraat en in 1990 volgde het filiaal in Rotterdam aan het Zuidplein. Coats Leermode biedt je de allerhoogste kwaliteit, maar biedt daarnaast ook altijd variatie en is up-to-date met de laatste mode trends, zowel in stijl als in materiaal. Je vindt er onder andere de merken: Airforce, Glamourous, Jacky Luxury, Antony Morato en Red Skins.

Ook Ravage is een lokale winkel in de buurt van Den Haag. De winkel heeft alles onder één dak voor heren. Zij hebben een groot aanbod in kleding, accessoires, schoenen en verzorging. De merken die zij onder andere verkopen zijn: Mason’s, Mac, Parajumpers, G-Star, Van Gils, Denham, Blue Industry, PME Legend, Cast Iron, Elvine, Colmar, Secrid, L’Ascolana, Liger, Pig & Hen, Rehab, Nena and Pasadena, Blue de Gênes, Tigha, Clarks, Cruyff, Meyba, Don the Fuller, Thirdman, Be Edgy en Smartage Lab.

Het familiebedrijf Steendam Herenmode dat intussen door de 3de generatie gerund wordt, heeft zich ook dichtbij gevestigd. De winkel is opgericht in 1940 in een klein pand van 40 m². In de jaren zestig is het pand vergroot door twee panden bij elkaar te voegen, waardoor het pand twee keer zo groot werd. In de jaren tachtig zijn ook de binnenplaatsen aan de winkel toegevoegd, met als eindresultaat dat het pand nu 350 m² groot is; het grootste herenpand van Delft! De winkel heeft een ruim aanbod aan herenkleding. De merken die je er onder andere kunt vinden zijn Gardeur, Profuomo, A Fish Named Fred, Blue Industry, Ledûb, Fynch-Hatton en Vanguard.

Binnenkort een dagje Den Haag gepland? Neem dan even de tijd om langs deze lokale winkels te gaan. Hopelijk hebben wij jullie voldoende geïnformeerd over onze lokalen fashionhelden!