Paris Fashion Week: What happened?

5 oktober 2017 - Noëlle

banner

Paris is always a good idea! De stad van de liefde, de Eiffel toren, de baguettes en niet geheel onbelangrijk: de mode.

Ook dit jaar was er weer genoeg te zien op de catwalk. Chanel, Louis Vuitton, Alexander McQueen, alle grote merken waren aanwezig dit jaar. Waaronder ook Balenciaga, met de veel besproken ‘Balenciaga Crocs’, waarover de meningen waren verdeeld (met name op Twitter). Maar ook Alexander McQueen deed het publiek verbazen. Nee, niet met een product, maar met een curvy model. De show van McQueen stond in het thema van het vieren van de vrouwelijkheid. Vandaar dat er ook twee curvy modellen waren gecast voor de show - waaronder het Nederlandse model Betsy Teske – want ja, je kan niet alleen maar aankomen met graatmagere modellen als we het over vrouwelijkheid hebben.

En er bleek meer: Niet alleen deze curvy modellen kregen een kans op de Paris Fashion Week, ook kleine modellen (modellen tot 1.30 meter) kwamen aan bod bij de show van vereniging ‘’Donnons-leur une chance’’ (Geef hen een kans). De kleine modellen showden in een aparte show de mooiste cocktail- en avondjurken. Deze show werd gehouden om (net zoals met de curvy modellen), de beautystandaard te doorbreken en mensen te laten zien dat ook kleine mensen leuke kleding nodig hebben.

Doutzen Kroes kon uiteraard niet achterblijven tijdens deze Fashionweek. Zij introduceerde afgelopen week de allereerste beauty- en modeshow van L’Oréal Paris, de zogenaamde ‘L’Oréal Paris Fashion Show’. Vele bekende modellen, waaronder Winnie Harlow, Irina Shayk en Liya Kebede maakten hier deel van uit.

De kleding die tijdens de shows werd getoond, is helaas pas voor het voorjaar 2018. Maar één trend waar nu wel al producten voor zijn, zijn de petten en caps. Deze zijn op de catwalk veel voorgekomen. Leuk voor het voorjaar, maar ze kunnen natuurlijk ook goed zijn voor een bad hairday of als extra item om je outfit nét wat meer karakter te geven. Dus waarom wachten tot het voorjaar als je de leukste collecties nu al kan kopen?  Wij hebben onze favorieten hieronder op een rijtje gezet!

Voor de dames: 

dames petten

Van links naar rechts:

DEUS - Pet - Brando Trucker Cap White/Blue - €27,99

POLO Ralph Lauren - Pet - CLS SPRT Cap-Hat Caramel Pink - €35,00

DEUS - Pet - Trucker Pill Cap Black - €35,00

Lacoste - Pet - Jasper Turquoise - €34,95

 

Voor de heren: 

heren petten

Van links naar rechts:

Chasin' - Pet - Truckah Carrier Green - €29,95

Ralph Lauren - Pet - Classic Sport Cap Black / Red - €35,00

Deus - Pet - Pill Trucker Navy Red - €35,00

Ron Dorff - Pet - Discipline Navy - €39,95

 

Bronnen: Locals United. Vogue NL, NYDJ