Schoenen trends voor komend voorjaar

10 februari - Wendy

Schoenentrends

Fact: van schoenen heb je nooit genoeg. Fact: een nieuw seizoen is in aantocht. Result: een extra reden om los te gaan op nieuwe trends. Je persoonlijke collectie schoenen mag weer aangevuld worden met nieuwe pareltjes.

Trend numero uno? Fluweel! Accenten en details van fluweel zijn al langer in trek, maar dit aaibare, en luxueus ogende stofje heeft nu ook het hart van menig schoenenontwerper veroverd. Denk hierbij aan kekke platform sandalen met fluwelen details, of blokhakken gehuld in een fluwelen jasje.

Een trend waar wij vorig jaar een beetje versteld van stonden, zal ook dit jaar weer veelvuldig in het straatbeeld aanwezig zijn: de sportieve badslippers van sportmerken als Adidas, die ongegeneerd gedragen mogen worden met sportieve witte sokken. Deze trend wordt dit seizoen zelfs nog naar een hoger niveau getild: tijdens de fashion shows voor spring 2017 is namelijk duidelijk geworden dat ook het dragen van vrouwelijke sandaaltjes in combinatie met sokken een absolute must-do is.

Ter aanvulling op bovenstaande trend is het dragen van open schoeisel in iedere soort of maat een ware aanrader voor het seizoen SS2017. Laarzen met nauwkeurig geplaatste openingen en sandalen die samengehouden worden door kunstige veters. Luchtig schoeisel met bijzondere details, fijne enkelbandjes of opvallende accenten. De grenzen op gebied van combinaties in kleur en detail zijn weer uitgebreid verkend en verlegd. Resultaat? Een veelvoud aan opties, kleuren, gekke details en bijzondere ontwerpen.

Ben jij het type dat toch het meest blij wordt van een goed stel sneakers, kijk jij maanden uit naar de release van een nieuwe colorway of een toffe collab? Lucky you want de populariteit van sneakers lijkt alleen maar toe te nemen. Welke sneakers je dit seizoen moét aanschaffen? Op gebied van sneakers is er eigenlijk niets wat niet kan of niet mag. Ga los met kleur, prints of materiaal. Of kies voor hagelwit of klassiek zwart.

Bronnen: Locals United, Fashionisers*whispers* winter is here

A photo posted by Christine 수정 (@reallysooj) on