Shop Local - Support Local

18 april - Wendy
Shop Local - Locals United

Locals United - Shop Local - Support Local ◆ 5 year Anniversary

“Lokaal winkelen betekent niet bijdragen aan het derde vakantiehuis van een grote aandeelhouder, maar juist het steunen van jouw lokale winkelier. Je helpt hiermee de dochter van een winkelier aan balletlessen”

Het is alweer vijf jaar geleden sinds de oprichter van Locals United het idee heeft verwezenlijkt om ‘bricks and clicks’ met elkaar te verenigen. Locals United verbindt de online oriëntatie met de lokale belevenis. Ofwel, de charme van een lokale winkel wordt versterkt met de kracht van internet.

Het idee is ontstaan uit het een persoonlijke behoefte en gemis aan een online verzamelplek voor lokale boetieks. Na de zoektocht naar een jeans die niet verkrijgbaar bleek bij zijn favoriete winkel en diverse keren doorverwezen te zijn vervolgde Neil Persoon (oprichter van Locals United) zijn zoektocht online en kwam hij tot de conclusie dat het ontzettend handig zou zijn wanneer er één online plek zou bestaan waarop alle boetieks te vinden zijn. Een plek waar je het complete aanbod van bepaalde mode items kunt terugvinden.

Zo gezegd, zo gedaan. In april 2011 is de bouw van het online platform van start gegaan waarna deze in april 2012 is gelanceerd onder de naam Locuni. Het innovatieve concept is hierna uitgegroeid tot hét online modeplatform van Nederland, nu bekend als Locals United. Een groot aantal modeboetieks in het midden-hoog segment zijn met hun shop bij Locals United aangesloten en het aantal neemt rap toe. Inmiddels rijkt het aanbod veel verder dan alleen mode. Lifestyle en home artikelen maken inmiddels ook deel uit van het assortiment en hierbij staat een gevarieerd aanbod, bijzondere producten en persoonlijke service centraal. Authentieke ambacht en ondernemerschap gecombineerd met digitale service en mogelijkheden van vandaag de dag. Bij Locals United winkel je niet bij een grote keten. Maar juist bij de bijzondere adresjes in de buurt. Waar je naast de bekende merken ook de dingen kunt vinden die je nergens anders ontdekt. Bij Locals United wordt je niet beperkt tot één smaak en tot een vast aanbod, Locals United laat je dingen ontdekken en helpt je origineel en onafhankelijk te zijn.

Inmiddels mag Locals United alweer vijf kaarsjes uitblazen en much more to come! Met nog veel meer innovatieve en leuke initiatieven op de planning is er veel in het vooruitzicht!

Shop Local - Locals United

Bron: Locals United