Street style as seen at Fashion Week

25 februari 2016 - Wendy
Fashion Week Street Style

Amsterdam, New York en London zijn al voorgegaan. Momenteel is het de beurt aan Milaan die met de meest prachtige creaties van start is gegaan en ook Parijs zal nog volgen. De maanden februari en maart staan volledig in het teken van Fashion Week. De shows worden gehouden in iedere internationale modestad. Uiteraard gaat ons mode hart hiervan sneller kloppen en volgen wij de shows op de voet. 

Ondanks dat wij druk bezig zijn met de nieuwe voorjaarscollecties die inmiddels in de winkels hangen en waarnaar wij lang hebben gesmacht, presenteren de grote ontwerpers hun collectie Fall/Winter 2016 alweer. Deze shows moeten de inspiratie zijn voor de collecties die volgende winter in de winkels zullen hangen. Waar wij blij zijn dat we onze winterjas en dikke truien over niet al te lange tijd weer even achter in de kast mogen hangen, zijn de grote designers de afgelopen periode druk bezig geweest met het creëren van items die wij volgend jaar koste wat kost aan onze garderobe willen toevoegen. 

Uiteraard reist tout bekend fashion blogger de hele wereld over om bij dit enorme fashion event aanwezig te zijn. En dit levert een bijzonder creatief en hoog modisch straatbeeld waar de rest van de wereld een enorme berg inspiratie uit kan putten. 

Uiteraard heeft iedere bekende fashion blogger zijn of haar mooiste outfit uit de kast getrokken voor dit bijzondere spektakel. Onze oogjes mogen hier, zoals ieder jaar weer van smullen. Wat we tijdens deze editie van Fashion Week veel voorbij zien komen onder de visitors crowd zijn: 

- De flared pants; zowel in denim als in printed of knitted uitvoering. Gecombineerd met een mooie blouse of een stoer jasje. 

- Het biker jasje; the leather jacket blijft een tijdloos en mateloos populair fashion item, waarin menig blogger zich nog steeds graag laat fotograferen.

- Stripes; ‘Stripe away the rules’ Het maakt eigenlijk niet eens uit wat voor streepje je draagt en of het verwerkt zit in een top, een broek, een jurk of in je sokken. Strepen zijn altijd goed, in iedere denkbare combinatie!

- Denim on denim; het is denim wat de klok slaat. Er zijn tijden geweest dat denim on denim ècht niet kon. Maar street style reports liegen er niet om, deze look is terug van weggeweest. Combineer jouw denim look met een paar hagelwitte sneakers en je bent good to go.

- The Man Bag; wie zegt dat tassen alleen voor vrouwen zijn? 

- De mantel; je ziet hem vaak in een chique camel kleur. Maar een roze variant misstaat zeker niet!

Hieronder vind je een kleine recap aan inspiratie! Klaar om jouw eigen street look te creëren? Shop online!


Street Style Flared Pants

Street Style Biker Jacket

Street Style Stripes

Street Style Denim on Denim

Street Style The Man Bag

Street Style de Mantel