Do’s and Don’ts voor zomer outfits op de werkvloer

27 mei - WendyDo's and Don'ts voor zomeroutfits op de werkvloer

 

We hebben de maand mei bijna achter ons gelaten. De maand juni staat in de startblokken en ik heb er nog steeds vertrouwen in dat het zomerweer zich laat zien de komende periode.
Nu veroorzaakt ieder zonnestraaltje wat door de wolken weet te breken bij mij acuut zomerkriebels. En wanneer die zomerkriebels komen opborrelen vertaalt dit zich vaak in extreme drang naar een nieuwe zomer garderobe. Binnen no-time puilt mijn kast uit van de zomerjurkjes, rokjes, luchtige tops en leuke sandaaltjes.
Aangezien de jaren mij hebben geleerd dat ik van iedere kostbare zomerdag in Nederland moet genieten en ik deze spaarzame dagen optimaal wil benutten om eindelijk die items uit mijn garderobe aan te trekken die geen lange mouwen vereisen, geniet ik op de dagen dat het kan vaak van blote benen en mouwloze outfits.

Wanneer ik op zulke zomerdagen om mij heen kijk zie ik dat de mensen om mij heen hier veelal hetzelfde idee op na houden. Ineens waan je jezelf (bijna) op een tropische bestemming. Toch zijn er bepaalde plekken waar blote benen of een mouwloze top niet helemaal op zijn plaats zijn.
Aangezien het gros van Nederland toch een fulltimebaan geniet waar een té zomerse outfit over het algemeen niet geheel gewenst is, lijkt het me goed om de do’s en don’ts wat betreft zomerkleding op de werkplek voor je op een rijtje te zetten.

Te beginnen met de items die je beter kunt bewaren voor een dagje aan het strand of een vrijdagmiddag op het terras:

1. De Crop Top
Ondank dat de crop top ontzettend mooi en smaakvol kan zijn op een hoge broek of rok, kan ik concluderen dat dit mode item minder geschikt is voor een dag op kantoor, evenals een open rug of strapless items. To much skin is op de werkvloer niet op zijn plaats.

2. Shorts 
Wij begrijpen allemaal als geen ander dat er niets heerlijker is dan het gevoel van de zon op je blote benen. Zorg alleen dat je een gepaste lengte aanhoudt wat betreft jouw korte broek. Een short kan op een werkdag beter in je kast blijven hangen.
Voor de mannen onder ons, informeer of het bij jou op kantoor geoorloofd is om een korte broek te dragen. En wanneer je dit doet, draag deze dan in combinatie met een mooie (dichte) zomerschoen en een wat nette blouse of polo. Dames; kies voor een luchtige lange broek, een mooie rok of een leuke jurk.

3. Teenslippers 
Dit schoeisel mag te allen tijde bewaard worden voor een dag naar het strand. Hoe heerlijk het ook is om enkel een slippertje te dragen, op de werkvloer zijn deze schoenen een no go.

4. Sleeveless shirts voor mannen. 
Geen verdere uitleg nodig toch? Lekker bewaren voor de sportschool.

5. Zonnebrillen
Zonnebrillen zijn uiteraard het ultieme zomeraccessoire. Vergeet deze echter niet op te bergen wanneer je op plaats van bestemming bent aangekomen.

Na een hele lijst met wat allemaal níet kan op de werkvloer wil ik afsluiten met de ultieme tip waarmee jij zowel zomers als professioneel voor de dag kunt komen!

De ultieme tip:
Compenseer! Dames; draag je een outfit met blote benen? Zorg dan dat je bovenlijf bedekt is met een mooi jasje of een top met mouwtjes. Heb je een mouwloze top aan? Combineer dit dan met een luchtige maar lange broek en sandaaltjes.
Subtiliteit is key, zorg dat je look behouden blijft. Voor de heren; zijn ze bij jou op kantoor niet zo formeel en mag jij een korte broek naar je werk dragen. Combineer dit dan met een nette zomerschoen en een mooie blouse. Zo zorg je dat je toch net gekleed voor de dag komt.

Op zoek naar een professionele zomer outfit? Wij hebben de mooiste collectie aan zomer items voor je online staan!


Bron: Locals United