WHEN IN DOUBT, WEAR DENIM

26 maart 2018 - Jacco

Herinneren jullie die donkere denim uit 2000 nog? Die denim was een inspiratiebron voor vele designers om een nieuwe look me te creëren. Max Mara, Zadig & Voltaire, KENZO, Calvin Klein en Tom Ford lieten verschillende denim-creaties zien op de catwalks. Maar hoe draag je deze trend nou precies? Nou, wij zijn er om jou een beetje de goede richting in de duwen.

Verschillende items zijn gespot. Denk hierbij aan de deconstructed vintage jeans, de mom-jeans en de cropped kick-flare jeans. Heb jij er nou toevallig zo eentje gekocht? Keep on reading.

Less is more. Zo kun je bijvoorbeeld een erg stijlvolle outfit samenstellen met een cropped kick-flare jeans en een zwarte coltrui. Een paar pumps eronder en you’re ready to go. Combineer jouw denim item met een sportief kledingstuk. Of draag juist een kledingstuk waarin beide stijlen tevoorschijn komen. Denk hierbij aan een jeans met een sportieve side-stripe of ons spijkerjasje van Expresso. Draag denim op denim voor een stoere look! Combineer het met rustige kleuren om het een beetje rustig te houden. Een casual outfit kan binnen een handomdraai worden gecreëerd. Een mom jeans met simpele sneakers en een lekker warme trui. Ook de ripped jeans kan anno 2018 nog steeds gedragen worden. Hetzelfde geldt voor een spijkerjasje.

Daarnaast hebben we bij de mannen veel denim gespot op de catwalks. Vooral mid-washed denim. De kleur die niet in het lijstje van donkerblauw valt en ook niet echt bij lichtblauw past.

Ook hier zagen we denim on denim looks verschijnen, maar op een andere manier dan bij de vrouwen. Bij de vrouwen zagen we dat de kledingstukken dezelfde kleur hebben, terwijl bij de mannen de kleuren verschillen. Een donkergrijs denim overhemd op een zwarte jeans bijvoorbeeld. Dus mannen, mix & match onze denim items om er fashionable uit te zien dit voorjaar!